Asociácia somelierov v spolupráci s Vinárskym inštitútom prináša pre študentov stredných odborných škôl certifikovaný kurz : Základy somelierstva, vína a vinárstva SR
Čo sa naučíte:
Základy degustácie – ako víno správne degustovať si prakticky vyskúšate na 15 vzorkách špičkových vín zo Slovenskej republiky
Servis vín – bielych (ružových), sektov, červených (vrátane dekantácie) – s praktickým precvičovaním
Základy kombinovania vína s jedlom – praktické vyskúšanie so šiestimi druhmi syrov
História vinárstva, vinárske oblasti a podoblasti Slovenskej republiky
Hodnotiace systémy, triedenie vína v Slovenskej republike
Funkcie someliera – práca s hosťom, tvorba vínnej karty
Príprava vopred
Na kurz sa teoreticky pripravíte vopred v študijnom prostredí na www.vinarskyinstitut.sk.
K dispozícii máte skriptá rozdelené na päť krátkych lekcií, a tiež testy, ktoré slúžia na precvičenie látky. Z otázok, ktoré tvoria obsah týchto testov, je zložená záverečná písomná skúška kurzu.
Vďaka tomu, že prichádzate na kurz vopred teoreticky pripravení, môžete sa pokojne venovať praktickým zručnostiam..
Je to kvalitná a efektívna forma štúdia, ktorá sa osvedčila!
Na záver somelierskeho kurzu máte možnosť zložiť záverečnú skúšku formou písomného testu. Test má 50 otázok a na úspešné zloženie skúšky môžete mať maximálne 5 nesprávnych odpovedí. Ak ste sa pripravovali vopred pomocou testov v študijnom prostredí, niet sa čoho báť a skúšku bez problémov zvládnete. Po úspešnom zložení skúšky získate Osvedčenie o absolvovaní (podpísané lektorom, prezidentom Asociácie somelierov a riaditeľom Vinárskeho Inštitútu).
Ak sa Vám nepodarí skúšku zložiť, môžete ju prísť opätovne zložiť na niektorom z našich ďalších vinárskych kurzov zdarma. Nemusíte prejsť celým kurzom znova, stačí prísť na záver kurzu, keď sa koná skúška. S trochou prípravy pre Vás záverečná skúška nebude zložitá a zo somelierskeho kurzu budete odchádzať s Osvedčením o absolvovaní.
Čo vám kurz prinesie:
1. Praktickú časť – dvojdňový intenzívny seminár pod vedením špičkového someliera, vrátane 15 vzoriek vína, štyroch druhov syra, vody a neutralizačných súst
2. Teoretickú časť – študijné materiály na sedem teoretických lekcií, vrátane samostatných on-line testov
3. Záverečnú skúšku vrátane Osvedčenia o absolvovaní
Trvanie kurzu: 2 dni
Miesto konania kurzu: na hotelových školách v celej SR
Cena: 100€
Kontakt: Beáta Vlnková
email: beatavlnkova@gmail.com, tel. 0903 44 64 22