Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii, prípadne venovať ho ako darček svojej polovičke či priateľom. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky.
Účastníci sa vzdelávajú v témach:
– Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív, servis, Snúbenie jedla a vína
– Senzorické hodnotenie vína
– Základy vinohradníctva a vinárstva: pestovanie a najznámejšie odrody viniča hroznorodého, kategorizácia vín, technológia spracovania hrozna, výroba vína, vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska.
Termín: 14. – 16. 6. 2019
Miesto konania kurzu: Hotel Zlatý Dukát, Hlavná 16, Košice
Cena: 190€