Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky. Kurz Somelier junior je tiež prípravou na profesionálny someliersky kurz Certifikát someliera, ktorý začína 24.9.2018.

Termín: 14. – 16.9.2018

Účastníci sa budú vzdelávať v týchto témach:

  • Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív, servis, snúbenie jedla a vína,
  • Senzorické hodnotenie vína,
  • Základy vinohradníctva a vinárstva: pestovanie a najznámejšie odrody viniča hroznorodého, kategorizácia vín, technológia spracovania hrozna, výroba vína, vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska.

Miesto konania: Škola vína, Na Kalvárii 7/A (Horský park) Bratislava

Viac informácií + program >>