Pozvánka na víkendový kurz – Somelier junior, ktorý sa uskutoční 9. – 11. novembra 2018.

Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky.

Účastníci sa vzdelávajú v témach:

  • Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív,
  • Servis, snúbenie jedla a vína,
  • Senzorické hodnotenie vína,
  • Základy vinohradníctva a vinárstva: pestovanie a najznámejšie odrody viniča hroznorodého, kategorizácia vín, technológia spracovania hrozna, výroba vína, vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska

Prednáša: Beáta Vlnková
Miesto konania: Škola vína, Na Kalvárii 7/A (Horský park) Bratislava

Viac info + program (.doc) >>