Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky.
Termín: 12. – 14. októbra 2018
Účastníci sa budú vzdelávať v týchto témach:
- Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív, servis, snúbenie jedla a vína,
- Senzorické hodnotenie vína,
- Základy vinohradníctva a vinárstva: pestovanie a najznámejšie odrody viniča hroznorodého, kategorizácia vín, technológia spracovania hrozna, výroba vína, vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska.
Miesto konania: Škola vína, Na Kalvárii 7/A (Horský park) Bratislava