Pozvánka na Majstrovstvá somelierov Slovenska 2018

Pozvánka na Majstrovstvá somelierov Slovenska 2018

Vážení somelieri, Asociácia somelierov Slovenskej republiky a generálny partner súťaže Wineloversclub.sk s.r.o. a vás srdečne pozývajú na seniorsku someliersku súťaž Majstrovstvá somelierov Slovenska 2018. Súťaž bude prebiehať dňa 29. októbra 2018 v hoteli Devín v Bratislave. Cieľom súťaže je zdôrazniť význam profesie someliera v gastronómii, sledovať nové trendy a upevňovať kolegiálne vzťahy medzi someliermi. Slávnostné finále sa bude konať pred verejnosťou. Nepremeškajte príležitosť dať vedieť svetu o Vašej reštaurácii, hoteli, vinotéke či distribučnej spoločnosti a zažiť skvelú súťažnú atmosféru. Súťaže sa môžu zúčastniť všetci, ktorí dosiahli vek 18 rokov, profesne sa venujú nápojom a jedlám, alebo sa na túto profesiu pripravujú. Obzvlášť by sme chceli podporiť somelierov, ktorí sa ešte žiadnej súťaže nezúčastnili. Zdôrazňujeme že poradie účastníkov okrem troch finalistov sa nikde neuvádza a najlepšie umiestnený nováčik získa špeciálnu cenu. Každý účastník je povinný riadne vyplniť prihlášku získanú od organizátora. Uzávierka prihlášok je 15.10.2018. V prílohe nájdete štatút súťaže, prihlášku a program. Po ukončení súťaže budú mať súťažiaci možnosť zúčastniť sa degustácie vín...
Read More
Medzinárodnú súťaž Mattoni Grand Drink vyhral slovenský barman Tomáš Gyén

Medzinárodnú súťaž Mattoni Grand Drink vyhral slovenský barman Tomáš Gyén

Blahoželáme Tomášovi Gyénovi, ktorý je zároveň aj našim lektorom v profesionálnom somelierskom kurze, k víťazstvu v prestížnej barmanskej súťaži Mattoni Grand Drink. Získal ho zo svojim kokteilom Grand Rituals, ktorého recept nám aj prezradil: Grand Rituals 2 cl Rakytníkové pyré MONIN 0,5 cl Zázvorový sirup MONIN 0,5 cl Citrónová šťava 9 cl Cascara - Panama od 9 gramms - uvarená - 15 g - 250ml vody - 10 minút 10 cl Mattoni Grand minerálna perlivá voda Spôsob prípravy: Do shakeru nalejeme rakytníkové pyré, zázvorový sirup, citrónový fresh a cascaru, zasypeme ľadom a poriadne pretrepeme. Zmes cez sitko nalejeme do pohára, dolejeme Mattoni perlivú a ozdobíme. Dekorácia: jedlý kvet - fialka - syrôtková, cascara, sušené pomarančové plátky, sušená citrónová kôra  ...
Read More
Pozvánka na víkendový kurz – Somelier junior

Pozvánka na víkendový kurz – Somelier junior

Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť snúbiť s jedlom je dnes súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky. Kurz Somelier junior je tiež prípravou na profesionálny someliersky kurz Certifikát someliera, ktorý začína 24.9.2018. Termín: 14. – 16.9.2018 Účastníci sa budú vzdelávať v týchto témach: Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív, servis, snúbenie jedla a vína, Senzorické hodnotenie vína, Základy vinohradníctva a vinárstva: pestovanie a najznámejšie odrody viniča hroznorodého, kategorizácia vín, technológia spracovania hrozna, výroba vína, vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska. Miesto konania: Škola vína, Na Kalvárii 7/A (Horský park) Bratislava Viac informácií + program >>  ...
Read More