Články

Home/Články/

Snúbenie vody a jedla

Ako postupovať pri snúbení vody a jedla? Pri snúbení vody a jedla postupujeme tak, ako by sme snúbili jedlo s vínom. S.PELLEGRINO, minerálna voda perlivá Voda by mala hosťa v reštaurácii alebo u nás doma vítať a mala by sa podávať ešte pred aperitívom a určite k nemu. Hosť príde smädný a v prvom rade potrebuje uhasiť smäd. V tomto prípade môže byť voda o niečo viac vychladená na 8 až 10 stupňov celzia podľa ročného obdobia. Voda môže tiež veľmi dobre zastúpiť úlohu aperitívu. Bublinky pekne vyčistia ústnu dutinu [...]

Predstavujeme našich somelierov: Ľuboš Bogár

Vinársku školu síce nevyštudoval, no vzdelávanie o víne považuje za veľmi dôležité a začal sa mu naplno venovať. Absolvoval vzdelávací program WSET a v súčasnosti sa pripravuje na získanie prestížneho titulu Master of Wine. O tom, ako tieto medzinárodne uznávané formy štúdia o víne fungujú, a prečo sa rozhodol ich nielen absolvovať, ale aj vyučovať, sa na portáli KamZaVinom.sk porozprávali s Ľubošom Bogárom >>

Online someliersky kurz SOMELIER JUNIOR

Pripravili sme pre vás online individuálnu verziu obľúbeného somelierskeho kurzu Somelier junior s odbornou garanciou Asociácie somelierov Slovenskej republiky. Kurz je určený čašníkom a začínajúcim somelierom. Kurz je zároveň určený pre všetkých, ktorí preferujú individuálny prístup. Ako kurz prebieha: Objednáte si kurz. Zašleme vám emailom učebné skriptá v rozsahu 50 strán. Zašleme vám kontakt na odbornú garantku Beátu Vlnkovú, ktorá Vás počas celého štúdia bude podporovať a odpovedať na vaše prípadné otázky cez WhatsApp, email, zoom alebo telefón. Keď budete mať preštudované učebné materiály, dohodneme si individuálny termín, kedy a [...]

Asociácia somelierov SR podporuje výzvu na prijatie okamžitých opatrení

Asociácia somelierov Slovenskej republiky podporuje vyhlásenie Zväzu cestovného ruchu SR zo dňa 23.3.2020, aby vláda prijala okamžité opatrenia pre subjekty cestovného ruchu, ktoré by zmiernili mimoriadne negatívne dopady na celé odvetvie. ASSR si uvedomuje, že prvoradou prioritou vlády je chrániť zdravie a životy občanov SR. Zároveň upozorňuje, že ubytovacie a stravovacie služby ako prvé čelia negatívnym prejavom šírenia ochorenia. Hotely a penzióny sú nariadením štátu zatvorené, reštaurácie museli rešpektovať zákaz vstupu verejnosti do prevádzok a len veľmi obmedzený počet stravovacích zariadení predáva jedlá a vína prostredníctvom donášky či cez okienko. [...]

Napísali o nás: Wine Battle Rakúsko – Slovensko

Rakúska asociácia somelierov, konkrétne jej viceprezident Bradley Knowles, organizuje zaujímavý eno - gastronomický večer pod názvom Wine Battle. Brad si od septembra 2019 pozýva hostí kvôli súboju vín a kulinárskych špecialít jednotlivých krajín. Súboj sa odohráva v reštaurácii Handwerk viedenského hotela Arcotel. Záujem o tento večer je obrovský a niektoré sú už na niekoľko mesiacov vopred vypredané! Svetová účasť Od jesene minulého roku to boli postupne: Maďarsko, Chorvátsko, Slovinsko, Nový Zéland a Čína. Na Slovensko prišla rada vo februári. Do leta 2020 to bude ešte: Južná Afrika, Španielsko, Francúzsko a [...]

Go to Top