Asociácia somelierov Slovenskej republiky (ASSR) bola založená v roku 2000. Zaoberá sa problematikou somelierstva, vinohradníctva a vinárstva, predstavovania a degustácie vína v podmienkach modernej gastronómie. Formou organizovania seminárov, školení, kurzov a súťaží zvyšuje odbornú úroveň pracovníkov v gastronómii a ostatných záujemcov o túto profesiu. Od roku 2002 je členom Association de la Sommellerie Internationale, ktorá združuje somelierov z 50 krajín.

Vo svojich radoch radi uvítame všetkých, ktorí pracujú s vínom, gastronómii, ale aj milovníkov vína, ktorí sa chcú vzdelávať a stretávať so someliermi. Viac sa o výhodách členstva dozviete tu.

 

Vzdelávanie

Zabezpečujeme viaceré možnosti, ako si rozšíriť svoje vedomosti o víne, či sa jedná o prednášky, riadené degustácie, alebo somelierske kurzy. Asociácia somelierov Slovenskej republiky realizuje profesionálny vzdelávací program, ktorý je zameraný na získanie základných vedomostí o profesii someliera, servise vína, zásady snúbenie vína s jedlom, zostavenie vínnej karty, vinohradníctve a vinárstve, odrodách viniča hroznorodého, technologických postupoch pri výrobe vína, vinárskej legislatíve, nácvik správnej techniky degustácie a podobne.

Jedine v Asociácii somelierov Slovenskej republiky môžete získať Certifikát someliera po úspešnom absolvovaní dvoch modulov a zložení skúšky.

 

 

Kontaktujte nás a my vám zašleme aktuálne termíny a miesta konania somelierskych kurzov.